دسته‌بندی نشده

اسکیس چیست ؟ آشنایی با مفهوم آن

دوباره امدیم تا شما رو با یکی دیگه از واژه هایی که در معماری پرکاربرد است؛ آشنا کنیم. لازم است بگوییم که در اینجا شما فقط با یک مفهوم ساده رو به رو نیستید بلکه این واژه که اسکیس نام دارد یک مهارت جذاب برای معماران محسوب می شود. چه معمار باشید یا نباشید شناخت این مهارت بی شک می تواند برای شما جالب باشد. چنانچه علاقه دارید بدانید اسکیس چیست و با مفهوم واقعی اسکیس در معماری آشنا بشید این مقاله را نصفه کاره رها نکنید.

 

معنی اسکیس

گویا اسکیس (esquisse) یک واژه فرانسوی است و در زبان انگلیسی معادل آن واژه sketch می باشد. بنابراین اسکیس واژه ای غیر فارسی اما پرطرفدار در میان بسیاری از طراحان است. طرح اولیه یا پیش طرح دو واژه معادل اسکیس در زبان فارسی می باشد که شما می توانید برای بیان معنی اسکیس از آن استفاده کنید. این دو واژه فارسی خود به تنهایی گویای سادگی مفهوم واقعی اسکیس است. اما توصیه می کنم همچنان با معماریفا همراه باشید تا با تعریف اسکیس و بخصوص جایگاه اسکیس در معماری آشنا بشید.

 

مفهوم واقعی اسکیس چیست ؟

پیش تر گفتیم اسکیس در میان طراحان بسیار پرطرفدار هست اما حالا بهتره با این طرح اولیه یا پیش طرح که معادل فارسی اسکیس هست دقیق تر آشنا بشیم. بهتره این طوری بگیم که هنگامی که یک طراح قرار است راجب به موضوعی طراحی کند معمولا افکار و ایده های ابتدایی به ذهنش می رسد در این مرحله طراح توسط ابزاری ساده و دم دستی مانند یک قلم حالا از هر جنس که می خواهد باشد و بدون نیاز به خط کش و یا ابزار هایی مانند آن؛ با دست خود بر روی کاغذ ترسیمات ساده، سریع و نه چندان دقیقی انجام می دهد که به آن اسکیس می گویند.

 

تعریف اسکیس چیست

 

کاربرد اسکیس در رشته های مختلف

از اینکه ما در معماریفا مشغول به تعریف اسکیس هستیم به این معنا نیست که این واژه صرفا مختص به رشته معماری باشد بلکه اسکیس به عنوان یک مهارت پایه در رشته های زیادی کاربرد دارد؛ رشته های مانند :

  • خیاطی
  • نقاشی
  • معماری
  • طراحی وب
  • طراحی شهری
  • مجسمه سازی
  • طراحی صنعتی
  • طراحی انواع نرم افزار های موبایل (به جهت رابط کاربری)
  • و به طور کلی هر رشته ای که طراحی جز پایه و اساس آن است

 

معنی اسکیس

 

جایگاه اسکیس در معماری

اگر از ابتدا تا اینجا مقاله اسکیس چیست را به دقت مطالعه کرده باشید براحتی می توانید ارتباط و جایگاه اسکیس در معماری را درک کنید. اما حالا در این بخش از مقاله می خواهیم به طور دقیق و کامل با مفهوم اسکیس آشنا شویم. همچنین به اهمیت و کاربرد اسکیس در معماری بپردازیم.

در چند خط بالا گفتیم اسکیس به معنی طرح اولیه هست بنابراین یک معمار که در زمینه طراحی مهارت دارد نیاز هست دستی قوی برای اسکیس نیز داشته باشد. به طوریکه در هر لحظه، با وجود کمترین امکانات و در کوتاه ترین زمان ایده هایی که در ذهن خود دارد را بر روی کاغذ به اجرا در آورد. البته امروزه این نگاه به اسکیس کمی پیچیده تر هم شده و به سادگی گذشته نیست چرا که حالا اسکیس جز یکی از دورس مهم بچه های معماریست و بخصوص در قبولی کنکور این رشته داشتن سطح مطلوبی ازین مهارت بسیار حائز اهمیت است.

به طور کلی اسکیس در معماری در واقع یک طرح اولیه که بسیار خام است و ممکن است دارای خط و خطوط های زیادی باشد و ابدا یک کار تمیز، منظم و دارای مقیاس و ابعاد مشخص را نباید انتظار داشته باشید. اما معمولا یک معمار از دل همین خط و خطوط ها به طرح نهایی می رسد. لازم به ذکر است برای اجرای یک اسکیس خوب نیاز به ابزار های خیلی خاصی نیست و همین باعث کاربرد بیشتر و محبوبیتش شده. برای آشنایی بیشتر با مفهوم مقیاس می توانید مقاله مقیاس چیست ما را بخوانید.

 

مفهوم واقعی اسکیس در معماری

 

تفاوت اسکیس با سایر طراحی ها :

  • سرعت بسیار بالا برای ارائه کار
  • بدون نیاز به مکان خاصی برای انجام اسکیس
  • عدم نیاز به برق، کامپیوتر و یا هر گونه ابزار جدید دیگر
  • بدون نیاز به ابزار های طراحی مخصوصا خط کش، گونیا و یا اشل
  • استفاده از ساده ترین و در دسترس ترین ابزار ها جهت اجرای اسکیس
  • اسکیس معمولا دارای ابعاد و اندازه مشخص و همچین مقیاس دقیق نیست

 

انواع روش های اجرای اسکیس در معماری

اسکیس دستی : این روش قدیمی ترین و ابتدایی ترین شیوه اجرا در میان طراحان می باشد. به طوریکه طرح مورد نظر از سر انگشتان طراح توسط قلمی ساده بر روی کاغذ اجرا می شود. در ادامه مقاله اسکیس چیست شمارو با انواع ابزار های مورد استفاده در روش اسکیس با دست آشنا می کنیم.

اسکیس با نرم افزار : دومین روش؛ بهره گیری از یکی از به روز ترین تکنولوژی های حال حاضر یعنی استفاده از نرم افزار ها می باشد. اصلا عجیب نیست چرا که امروزه انجام اسکیس با نرم افزار نیز بسیار مرسوم است و با کامپیوتر، تبلت و حتی موبایل می توان اسکیس های زیبایی ترسیم کرد. سابق بر این از نرم افزار های معروف سه بعدی سازی برای خلق اسکیس استفاده می شده اما حالا نرم افزار مخصوص اسکیس نیز وجود دارد. قطعا در آینده نزدیک شما رو با نرم افزار اسکیس آشنا می کنیم.

 

ابزار های مورد استفاده برای اسکیس

با توجه به تعریف اسکیس؛ که یک طرح اولیه یا پیش طرحیست که با سرعت در کوتاه ترین زمان و با دست اجرا می شود بنابراین همیشه ساده ترین وسایل به دردش می خورد. در حالت کلی تنها یک مداد و کاغذ معمولی هم می تواند کار شما را راه بندازد. اما چنانچه تصمیم دارید یک کار زیبا و حرفه ای تر تحویل دهید ابزار های جذاب و به روز تری نیز هست که می توانید از آن ها استفاده کنید. البته در صورتی که شما مبتدی باشید استفاده از بعضی ابزارهای زیر مقداری از سرعت کارتان کم می کند :

  • مداد
  • ذغال
  • آب مرکب
  • روان نویس
  • انواع پاستل
  • مقوای بافت دار
  • انواع ماژیک های معماری
  • کاغذ ساده و بدون بافت مانند کاغذ پارس و یا کاهی
  • کامپیوتر، تبلت و یا موبایل به همراه نرم افزار اسکیس

 

مفهوم واقعی اسکیس در معماری

 

کلام آخر در بحث تعریف اسکیس

لازم است بگوییم که اسکیس فقط مختص به افکار و ایده های اولیه نیست چرا که بارها دیده شده طراحان از مواردی که قبلا اجرا شده اسکیس ترسیم می کنند. بخصوص در معماری برای به نمایش گذاشتن بنایی که الان در دسترس نیست و یا برای به نمایش گذاشتن بخشی از کاری که طراحی و یا اجرا شده در حضور کارفرما در کوتاه ترین زمان اسکیسی از آن ترسیم می کنند. بنابراین اسکیس در معماری یک مهارت بسیار کاربردی و جذاب به حساب می آید. همچنین برای علاقه مندان به اسکیس دوره های مقدماتی و پیشرفته این مهارت نیز برگذار می شود.

چنانچه پیش تر گفتیم داشتن این مهارت البته به همراه مهارت راندو که در آینده با شما در موردش صحبت می کنیم به شما در قبولی کنکور معماری بخصوص در مقطع تحصیلات تکمیلی و بالاتر کمک بسیار می کند. بنابراین این مهارت جذاب که فقط مختص به معماری هم نیست و در بین رشته های مختلفی که در ارتباط با طراحی هستند، کاربرد دارد. امیدواریم مقاله اسکیس چیست توانسته باشد شمارو به طور کامل با این مهارت آشنا کند. اگر هنوز احساس می کنید ابهاماتی برایتان وجود دارد با معماریفا در میان بگذارید.

4.3/5 - (9 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا